Magic

2018 - g0blinish

logikai

Spectrum (128k)

Dmitry Krapivin a Tensoft 1990-ben Atarira megjelent programját készítette el Spectrumra. A játék első ránézésre Sokoban játéknak látszik, és nem is tévedünk sokat. Egy varázsló ténykedik egy meglehetősen rendetlen raktárban. Feladata azonban nem a ládák helyretolása, hanem a kék gyémántok megszerzése. Főhősünk azonban nem erőművész, a ládákat természetesem nem tudja húzni és csak egyesével tudja eltolni. Szorult helyzetben azonban mágiát is igénybe vehetünk, már ha van varázserőnk. Varázserőt csak a lila csillagok felvételével szerezhetünk, ami ritka kincs. Egy csillag felvételével három egység mágiát szerzünk, amivel eltüntethetünk egy útban lévő dobozt (tűz + iránybillentyű).
A játék összesen 20 raktárhelységből áll (ugyanolyanok, mint az eredeti játékban), ezeket tetszőleges sorrendben teljesíthetjük, mert a menüben szabadon választhatunk nehézségi szintet (CHOOSE LEVEL). 48k-s gépen néma a program, 128K-n csipogás van.

Irányítás:
Billentyűzet (O, P, Q, A, M)m vagy a kurzormozgató billentyűzet. Nehézségi szint kiválasztásakor csak a kurzormozgató billentyűk és az ENTER működik.
R - nehézségi szint újrakezdése.