Manic Miner:
The Hobbit

2000 - Broadsoft

Ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

A Manic Miner ezen remake-je nem bányában játszódik. A játékot J.R.R. Tolkien: A Hobbit c. regéye ihlette, így a grafikai kivitelezésben ezúttal nem a szokásos "bánya hangulat" köszön vissza, hanem egy csipetnyi fantasy-beütés. A grafikai kivitelezést persze némileg behatárolja az eredeti program adta ehetőségek, de így is érdekes lehet a játék.
Feladatunk természetesen az összes villogó tárgy összegyűjtése, majd a szint elhagyása a kijáraton át, mindezt megadott idő alatt. (Mondjuk ebben a verzióban kicsit érdekesen cseng, hogy fogy a levegőnk AIR). A kijárat villog, ha már összeszedtünk minden tárgyat. A szintek igen ötletesek, és trükkösek, bizony sokat kell gondolkoznunk, hogyan közelítsünk meg egyes tárgyakat. A játék - az eredeti változathoz hasonlóan - 20 képernyőt tartalmaz.
Remek ötlet, hogy a programnak két verziója van: egy könnyebb változat a "halandó emberek" számára, egy nehezebb változat azoknak, akik 15 perc alatt teljesítik az eredeti változatot örökélet nélkül (merthogy, ilyen is van...) Persze a könnyebb változattal is elleszünk egy darabig! Sajnálatos módon az eredeti változatból ismert cheat (pályakiválasztás) itt nem működik.