Match Point

1984 -Psion

sport

Forrás:
Sinclair Spectrum Játék és program 1

Spectrum (48k)

Enterprise

Három dimenziós tenisz mérkőzés. Az egyik legélvezetesebb, legjobban irányítható teniszjáték Spectrumon! Játszható ketten, egyedül a géppel, vagy a gép tart bemutatót.
A menülapon be kell állítanunk a paramétereket, a SPACE gomb megnyomásával tudjuk a menüpontokat kiválasztani, a 0-s gomb használatával tudjuk a paramétereket változtatni. Kiválaszthatjuk, hogy negyeddöntőt, középdöntőt, vagy döntőt játszhatunk, megadhatjuk a játékosak számát, a játszandó szettek számát (1, 3 vagy 5), és beállíthatjuk a vezérlést. Megadható joystick, vagy billentyűzet esetén beállíthatók a vezérlőgombok. Maga a játék az ENTER gomb lenyomásával indul, ekkor a gép megkérdezi a két játékos nevét.
Viszonylag szép grafika, humoros betétek (labdaszedő gyerekek befutása) jellemzi a játékot, viszont igen nehéz vezérelni. A lövés irányát szabályozhatjuk, ha a tűz gomb lenyomásával egy időben iránybillentyűt is nyomunk. Némi gyakorlás után nagyon jól lehet ide-oda helyezni a labdát. A labdának árnyéka is van ami segít, ha be akarunk menni a hálóhoz röptézni. A tűz gomb megnyomásával tudunk ütni, de fogást is ezzel lehet váltani. Az eredményt a képernyő tetején folyamatosan nyomon követhetjük.
Ha megoldható, ketten játszunk egymással, mivel kezdetben a géppel játszani nem kis feladat.