Miami Cobra GT

1991 - Players Software

autóverseny

Spectrum (128k)

 

Indulunk a 8 versenyből álló Miami GT versenysorozatban. A versenytáv minden futamon 1 kör, azonban csak a legjobb kvalifikálja magát a következő futamra. Célunk, a lehető legtöbb versenyt megnyerve a legtöbb pontot gyűjteni. Ha sikerül megnyerni a 8. futamot is, mi vagyunk a bajnokok!
Járművünk kétfokozatú váltóval rendelkezik, végsebessége 176 mérföld/óra, de a turbó bekapcsolására rövid időre 255 mérföld/órás maximális sebességre is gyorsulhatunk. A turbót azonban egy versenyen csak hatszor használhatjuk. A versenypálya kiismerésében nagy segítség a bal felső sarokban látható térkép, melyen pillanatnyi pozíciónkat is lemérhetjük, így felkészülhetünk a következő kanyar bevételére. A versenypályák 4 szakaszra van osztva, azonban ennek nincs jelentősége (csak a színek változnak meg), nem kapunk plusz időt! Ha nem vagyunk elég gyorsak, és a cél elérése előtt letelik az időnk, vége a játéknak! Célbaérés esetén, viszont megmaradt időnk függvényében jutalompontot kapunk. Ellenfeleink valamivel lassabbak, mint mi, könnyen megelőzhetnénk őket, de sajnos néha előfordul, hogy 2-3 autó gondosan lezárja a pályát... A későbbi versenyeken egyre nagyobb a forgalom.
A Players játékai nem elsősorban minőségükről, inkább áraikról voltak nevezetesek, nincs ez másként ebben az esetben. A program "tisztes iparos munka", igazából rosszat nem mondhatunk róla, inkább a középszerűség diadala. A ránk váró egyetlen izgalom, hogy az időlimit nagyon szoros!

Irányítás:

  • JOYSTICK (Sinclair interface, port 1):
    'Tűz' - gyorsítás, 'le' - fék, 'fel' - sebváltó, 'jobbra'-'balra' - kanarodás, 'SPACE' - turbó
  • Billentyűzet:
    'Q' - gyorsítás, 'A' - fék, 'M' - sebváltó, 'O'-'P' - kanyarodás, 'SPACE' - turbó

'F' - játék szüneteltetése, 'BREAK' - játék megszakítása

A botkormányra beállított irányítás esetleg nem lesz szimpatikus mindenkinek, de a billentyűzet definiálását választva a botkormányra is definiálhatjuk az irányokat. És még egy dolog, mielőtt túl sokat várnánk a program betöltésére: ha megjelenik a betöltő-képernyő, nyomjuk meg a SPACE-t!