Mikie

1985 -Imagine

akció

Forrás:
Sinclair Spectrum Játék és program 2

Spectrum (48k)

Enterprise

A játék menüvel indul és közben eljátssza az "Egy nehéz nap éjszakája" c. Beatles dalt. A menü opciói:

  1. billentyűzet
  2. Kempston joystick
  3. Cursor joystick
  4. Interface II.
  5. Billentyű definiálás

A játék öt élettel indul. Egy osztályban vagyunk, és az a feladatunk, hogy rendetlenkedjünk. Az osztályban levő tanulókat arra kell rávennünk, hogy helyüket cseréljék fel az üresre. Csak azokkal érdemes foglalkozni, akiknek a széke alatt egy szív van. Ha a tanuló a helyét elhagyta, akkor a szívet felszedve, a tábla feletti keretben egy betű fog megjelenni. Amikor minden szívet összeszedtünk, egy értelmes szó alakul ki.
Tevékenységünk nem zavartalan, mert a tanár üldöz az osztályban, és ha megfog, egy életünk odavan. Ezt úgy tudjuk kivédeni, ha gyorsan leülünk az üres székre. Ha sokat szaladgálunk üresen, egy idő után a tanár gyorsabb lesz nálunk, és utolér. Később a tanár egy szöveget vág hozzánk, és, ha eltalál, életet vesztünk.
Amikor minden szívet összeszedtünk, a bal oldali ajtó felett egy "OUT" felirat kezd villogni. Oda kell menni az ajtóhoz, és a SPACE billentyűt megnyomni. Ekkor az iskola második emeleti folyosójára jutunk.
Itt be kell menni azon az ajtón, ami felett az "IN" felirat villog. Ez sem olyan egyszerű, mert a folyosón a pedellus is utunkat állhatja, és a tanár is szalad utánunk az osztályból. Ha az ajtón bementünk, egy "LOCKER ROOM" nevű terembe jutunk, ahol megint csak szíveket kell összegyűjteni, de most már hárman kergetnek: a tanárunk, a pedellus és a kukta. A teremben van három lila kosár, amiből labdaszerű tárgyakat vehetünk ki, és megdobálhatjuk velük üldözőinket, amiért pontot kapunk, és ők egy kis időre megállnak vakaródzni. Itt már három szívet kel összegyűjteni, hogy egy betű a táblán megjelenjen. Amikor minden szívet összeszedtünk, megint ki kell menni a folyosóra, és egy emelettel lejjebb a büfébe. Itt a földön levő szíveket kel fölszedni, majd az asztalon lévő négy szív elvétele után a jobb oldal ajtón kell kimenni.

Cél minél magasabb pontszám elérése, valamint az, hogy leérjünk földszintre anélkül, hogy üldözőink utolérnének. Ha pontszámunk elég magas, akkor feliratkozhatunk a listára, és meghallgathatunk egy szép zenét.

Az életek száma: POKE 46259,x