Missile Defence

1983 - Anirog Software

ügyességi

Spectrum (16k)

Az Atari 1980-as Missilce Command coin-op játékból Spectrum-ra is szép számmal készültek adaptációk. Az Anirog programja egy jobban használható változat. A játékban elvileg épületeket kell megvédeni az ellenséges rakétatámadástól, de ebben az esetben inkább teherautóra hasonlítanak az "építmények". A lényegen ez nem sokat változtat. Hűen az eredeti változathoz légvédelmi rakétáink három "kupacban" (rakétasilóban) van felhalmozva, amennyiben ezeket találat éri, az egész siló megsemmisül, tehát ezekre különösen vigyázzunk! Értelemszerűen, ha ellőttük az összes rakétánkat, vagy egy találattól, megsemmisültek, nem tudunk a szint végéig (mely az ellenséges támadás befejeztéig tart) többet lőni. A képernyőn áthaladó repülőgépeket nem csak pontszámunk növelése végett érdemes megsemmisíteni, de ezek is szórják a rakétákat!
Újítás, hogy a nehezebb szinteken meteorok is esnek ránk, melyeket nem tudunk megsemmisíteni, csak eltéríteni! A játék egyébként gyorsabb, mint azt más, hasonló játékban megszokhattuk, és a tempó csak fokozódik! A játék 10 nehézségi szintet tartalmaz. Vége a játéknak, ha a szint végén nem maradt több épületünk (teherautónk). Egyéb esetben a megmaradt épületeink és rakétáink függvényében jutalompontot kapunk, és nehezebb szinten folytathatjuk a játékot.
A játéknak külön van 16K-s és 48K-s gépeke működő változata.

Irányítás:
Billentyűzet: 5 - balra, 5 - jobbra, 7 - fel, 8 - jobbra, 1, 2, 3 - kilövés az adott rakétasilóból (ennek sok jelentősége nincs, mivel az ellenrakétáink is nagyon gyorsak).
A program szerint a célkeresztünket irányíthatjuk KEMPSTON illesztővel is, ami nem akar működni, viszont a játék remekül irányítható SINCLAIR illesztővel.