Mission Ninety One

1986 - Newdata Software

ügyességi

Spectrum (48k)

A teljesen ismeretlen Newdata Software egyetlen terméke teljesen átlagos ügyességi program, mely a klasszikus mászkálós-gyűjtögetős játékkategória középmezőnyébe tartozik. Egy kutató expedícióban veszünk részt, melynek célja a naprendszeren kívüli bolygók felkutatása. Egy műszaki hiba miatt azonban eltévedünk, ráadásul üzemanyagunk sem elegendő a hazafelé vezető útra. Nem maradt más megoldás, mint bolygóról-bolygóra ugorva gyűjtsünk össze elegendő "üzemanyagnak valót". Ezen bolygók élővilága azonban meglehetősen érdekes és változatos képet mutat, mely némi nehézséget okoz...
A játék "izgalmaktól mentes": egy repülő szerkezettel (valami helikopter féleség) kell az egymás után következő képernyőkön a piros-kéken villogó mezőkre repülve megszerezni azokat (ez lenne az üzemanyag). A pályákon különböző ijesztő és kevésbé ijesztő "szörnyek" mozognak meghatározott útvonalon, melyeket ki kell kerülnünk (Most mindenki próbálja elképzelni, milyen érzés lehet, amikor televíziók kergetik az embert...). A feladatot meghatározott idő alatt kell teljesíteni (a képernyő tetején a BONUS sáv jelzi a rendelkezésre álló időnket). Az egyetlen dolog, amely nehézséget okozhat, hogy a villogó mezőknek pontosan a közepébe kell repülni, hogy felvegyük azokat. Minden szintnek fantáziadús nevet is adtak a készítők, melyeket a játékképernyő alatt olvashatjuk.
A játékot billentyűzetről (O, P, Q, A) vagy Kempston botkormányról irányíthatjuk. A H megnyomásával szüneteltethetjük a játékot, a CAPS SHIFT + SPACE megnyomásával visszaléphetünk a menübe.

Örökélet: POKE 25745,0; POKE 25752,0; 25753,13
Sérthetetlenség: POKE 25742,201