Mockatetris

2008 - Rafal Miazga

logikai

Spectrum (48k)

Rafal Miazga lengyel úriember 2008-ban írta ezt a Tetris játékot, tehát Spectrum viszonylatban mindenféleképpen az újabb keletű játékok közé tartozik. Talán sokan nem értik, mit lehet még Tetris játékban újítani, hiszen megszámlálhatatlan formában készült már el. Azonban bizton állíthatjuk, érdemes kipróbálni a játékot, Tetris rajongók bizonyosan nem fognak csalódni.
Első meglepetés, hogy a verembe nem csak a megszokott alakú tárgyak hullnak, az új formák között bizony van egy-két "jó nagy kiszúrás", amely garantáltan fejtörést fog okozni még a harcedzett Tetris-játékosoknak is. A játék 9 szintet tartalmaz, feladatunk 24 sor eltüntetése. Minden eltüntetett sorért a háttérben elrejtett képből egy sort felfed a program. Ha sikerült kirakni, megcsodálhatjuk a képet teljes pompájában, majd folytatjatjuk a játékot a következő nehézségi szinttel, gyorsabban zuhanó alakzatokkal.
A képek egy-egy játékot ábrázolnak, a szintek nevei a játék nevét viselik. Ezen játékokat azonban ne keressük Spectrumra, valamennyi más platformra készült! A képeket a szerző készítette, elképzelés, hogyan nézhettek volna ki Spectrumon. (Az első szint után a Shadow of the Beast II képe tűnik fel.)

A jobb oldalon a szokásos kijelzőket láthatjuk: LEVEL - nehézségi szint, LINES LEFT - hány sort kell még eltüntetni, NEXT BLOCK - következő alakzat. A menüben irányítás gyanánt billentyűzetet (Q, A, O, P, SPACE), vagy KEMPSTON illesztőt választhatunk.

Q, fel - forgatás (óramutató járásának irányában,
A, le - leejtés
O, balra
P, jobbra,
SPACE, tűz - játék szüneteltetése