Mole Rat!

2012 - tonechat Productions

ügyességi

Spectrum (48k)

A játék főhőse - amint a címből is kiderül - egy csupasz földikutya, mely egyébként eséllyel pályázhat a legrondább állat kitüntető(?) titulusra. A program 2012-es tehát abszolút retro, egy, a '80-as évek elejét idéző nagyon egyszerű ügyességi játékhoz van szerencsénk.
Feladatunk, hogy a földikutyát irányítva, lelőjük (???) a föld alatti járatokba tévedt molylepkéket. Ez ugyan annyiban tévedés, hogy a földikutya rágcsáló és gyökerekkel, gumókkal táplálkozik, de így elég unalmas lenne a játék... A képre pillantva láthatjuk, hogy főhősünk igencsak szisztematikusan építette járatait. Molylepkéből kétféle van: a 10 db piros molylepkét kell lelőnünk, ez a játék célja. Emellett, a nehézségi szinttől függően egyre sűrűbben egy sárga molylepke is megjelenik a labirintusban, melyet 250 jutalompontért szintén lelőhetünk. A molylepkék véletlenszerűen repkednek, az igazi nehezítés az irányítás: főhősünk nem bír egyik pillanatról a másikra hátrafordulni, némi időbe tellik, amíg megáll és megfordul.
Sajnos a játék nem sikerült túl változatosra, viszont akit érdekel a gépi kódú programozás, annak érdekesebb lehet a program forráskódja, melyet szintén megkapunk.

Irányítás:
A játék csak billentyűzettel irányítható, de azt szabadon definiálhatjuk, így használhatunk SINCLAIR, CURSOR illesztőket is.