Monty's Honey Run

2017 - Andy Johns

akció, mászkálós

Spectrum (128k)

Monty a vakond 27 éve vonult vissza a Gremlin gondozásában megjelent utolsó hivatalos kalandjában. Visszavonulása után mézkereskedést nyitott, mert... a vakondok szeretik a mézet...?! A jól prosperáló boltot azonban egy nap vad méhek támadják meg! A mézes csuprokat ellopják, a bolt bejáratát eltorlaszolják. Faladatunk, hogy visszaszerezzük a 24 elrabolt csuprot, és bejussunk a boltunkba.
A játékmenet a szokásos platformról-platformra ugrálós gyűjtögetés. 24 képernyőt kell bejárnunk utunk során, miközben kerülgetjük a vad méheket, kukacokat, denevéreket, pókokat. A földön heverő mérgező növények is kerülendők (a felszín feletti képernyőkön ezek piros-, a felszín alatt fehér színűek), akárcsak a nagyobb zuhanás. A vízbe viszont beleléphetünk. Utunk nagyrész lineáris, csak pár rövidke elágazás van, az is csak azért, hogy valahova "elrejtse" a program a felhasználandó tárgyakat:
  • Csákány: Gemstone cavern-ben lebontja a sziklafalat.
  • Platform darabka (a Piper Maru-ban): Gemstone Cavern-ben platformot épít a feljárat felé.
  • Pajzs: Crystaline Enitites-ben megvéd a kék denevértől.
  • Bomba: Way Out-ban megtisztítja a felszín felé vezető kijáratot.
  • Fejsze: It Goes Up-ban utat vág a fatörzsön keresztül.
  • Rovarölő spray: Ha egy méhhez érünk, elpusztul. Csak ennek felvétele után juthatunk be a boltunkba, az utunkat elálló méhen keresztül. Sajnos csak az utolsó előtti képernyőn szerezhetjük meg (a bolt bejárata felett a fa lombjában)...

A program Andy Johns első AGD-vel készült játéka. Jól játszható darab, nem lehetetlen, a nehézségi szint olyan közepes. Némi hiányosság, hogy a program nem számolja a begyűjtött mézes csuprokat (igaz elég nehéz lenne akár egyet is kikerülni.), és nem jelzi ki a nálunk lévő tárgyakat sem. HIGHSCORE sincs a programban. Mindettől függetlenül kizárt, hogy bárkinek is csalódást okozzon.

Irányítás:
Billentyűzet (O, P, Q, A, SPACE), vagy KEMPSTON, SINCLAIR botkormányillesztő.

Térkép