Moon Strike

1987 - Mirrorsoft Ltd.

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

A történet 2078-ban játszódik, amikor is egy őrült tudós, Humpty Bogus professzor, a világ elpusztítására tör: a professzor a Holdon kiépített bázisán megépített egy csodafegyvert, csak azért, hogy felrobbantsa vele a Föld bolygót. Ránk hárul a feladat, hogy áttörjük magunkat a Hold felszínén kialakított védelmi rendszeren és megsemmisítsük a csodafegyvert.
A játék Xevious-klón, vagyis egyszerre két fegyverrel lőhetünk: ha nyomva tartjuk a tűz gombot, nem csak a lézerfegyverünkkel lövünk, hanem a célkereszt pozíciójába bombát szórunk a felszíni objektumokra. A harc 6 nehézségi szinten keresztül zajlik. Minden szint végén egy nagyobbacska bázis próbálja utunkat állni. Ezeket erősen javasolt lebombázni, mert különben elég nehéz elrepülni fölöttük. A hatodik szint végén egy még nagyobb bázist várja, hogy bombát szórjunk rá. Ha ez sikerül, vége a játéknak. Felvehető extrák nincsenek.
A játék nagyon nehéz: űrhajónk lassan araszol, nagy, így könnyű eltalálni. Az ellenség-sűrűség is igen nagy. A grafika viszont humoros és szép, annak ellenére, hogy monokróm.

Irányítás:
Billentyűzet (O - balra, P - jobbra, Q - fel, A - le, B-SPACE - tűz),
KENPSTON, SINCLAIR INTERFACE II., CURSOR botkormány illesztő.

Örökélet: POKE 42205,0