Mr. Vintik

2016 - Termojad

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Főhősünk kedvesét - aki történetesen egy királylány - elrabolja egy hatalmas robot(?!), és föld alatti birodalmába - vagy inkább műhelyébe(?) - hurcolja. Nekünk természetesen ki kell szabadítanunk kedvesünket, de ez egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek: egyrészt a robot marha nagy, másrést több apró robot is védi küldetésünk végcélja és köztünk húzódó termeket.
A robot legyőzésének esélye tehát a játék kezdetén nulla, de ez nagy mértéken javítható, ha a kék padlókon átsétálva felgyújtjuk a rajtuk lévő padlóvilágítást. Ha a teremben lévő összes lámpa felgyullad, a következő terembe jutunk. A teremben bóklászó mini robotokat el kell ugyan kerülni, de a harciasabbak ezeket is elpusztíthatják, miután megszerzik a teremben villogó valamelyik csillagot. Ilyenkor rövid ideig egy pajzs jelenik meg körülöttünk, amíg ennek hatása tart, mi kergethetjük a robotokat. A csillagokon kívül más érdekes dologgal is találkozhatunk a termekben:

  • A piros-kék fal, padló nem omlik le ugyan alattunk, de el tudjuk tüntetni, ha a megfelelő iránybillentyűvel "nekimegyünk" akár alattunk-fölöttünk, akár mellettünk van. A mini robotok viszont nem tudnak átjutni rajta. (A robotok nem tudnak ugorni, tehát, ha van hely, csapdát is áshatunk nekik...)
  • Piros-sárga mező: bárki is sétál / esik bele, elpusztul. A robotokat tehát célszerű belecsalni, mi viszont kerüljük el.
  • A lila dobozok célszerű felhasználási módja: ha fentről egy robot fejére lökjük, a hatás nem marad el!

A szobák berendezés a "szokásos": létrák, futószalagok könnyítik vagy ép nehezítik a közlekedést. A kék és sárga padlón nem tudunk felfele átugorni, de a fehér platón igen. Bármilyen magasból leeshetünk. Mini robotból kétféle van: a sárga robot szabadon mozog, csapdába lehet csalni, a piros robotok viszont egy meghatározott területet őriznek. Időlimit nincs.
A huszadik teremben megtaláljuk kedvesünket, de a robot őrzi. Amikor a lábával dobbant, egy ismeretlen erő felé húz (ha ellenkezű irányba próbálunk sétálni, akkor állunk egyhelyben). Ha itt felgyújtjuk az utolsó lámpát a robot darabjaira hullik, szabad az út kedvesünkhöz.

Irányítás: billentyűzet (O, P, Q, A, SPACE), KEMPSTON, SINCLAIR illesztő.

Térkép