Mr. Wong's Loopy Laundry

1984 - Artic Computing Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Egy mosodában dolgozunk, ahol a mai nap egy kicsit nagyobb a kupleráj, mint a megszokott. Feladatunk a szerteszét heverő mosatlan ruhák összegyűjtése, és a szennyestartóba gyűjtése. A ruhadarabokat csak egyesével tudjuk a szennyesledobóhoz vinni, ami a jobb felső sarokban van. Feladatunkat "megvadult" vasalók, és egyéb mosodai kellékek ámokfutása nehezíti. Az izgő-mozgó tárgyak ellen védekezni is tudunk, ha bekerítenek: a tűz megnyomásával egy adag keményítőt szórunk rájuk, amitől egy rövid időre ledermednek (elég hatásos szer...), ilyenkor nem jelentenek veszélyt ránk nézve. Fontos tudni, hogy egyszerre csak egy megvadult tárgyat tudunk lebénítani! Keményítőkészletünk sajnos meglehetősen szerény: mindössze 5 adaggal rendelkezünk, ha elfogy, a program rövid időn belül kirak valahova egy újabb 5-ös csomagot (fehér doboz), amit igyekeznünk kell felszedni, mert egy idő után eltűnik. Keményítő nélkül pedig nincs nagy jövőnk ebben a szakmában... (Ha elveszítjük egy életünket, a keményítő készletünk nem töltődik fel!)
Ha minden ruhadarabot összegyűjtöttünk, megkapjuk jól megérdemelt (a képernyő bal-alsó sarkában látható) bonus-pontjainkat, majd a következő nap kezdhetjük elölről a melót, immár rosszabb körülmények között. (Az első szinten 2, a további szinteken 3 megvadult tárgy kerget.) Minél rövidebb idő alatt teljesítjük a feladatot, annál több BONUS pont üti a markunkat.

A játékot irányíthatjuk billentyűzettel (Q - fel, A - le, O - balra, P - jobbra, SAPCE ill. a billentyűzet alsó sora - keményítő szórása), vagy Sinclair, Cursor, Kempston botkormány illesztővel.

Örökélet: POKE: 25003,0
Végtelen mennyiségű keményítő: POKE 25985,0