The Munsters

1989 - Again Again

akió

Spectrum (128k)

Enterprise

Egy régi angol tv-filmsorozaton alapuló játék, stílusosan fekete-fehérben. Adva van egy kellemes kis ház, benne a tipikus angol átlagcsaláddal: a nagypapi, aki egyébként vámpír, Herman Munster, a feltörekvő papa, a felesége, Lily, valamint gyermekeik, Eddie és Marilyn. A ház berendezéséhez az asztalokon, polcokon és lépcsőkön kívül még néhány szellem és szörny is hozzátartozik - akik nem túl nagy lelkesedéssel figyelik ténykedésünket.
A játék Lily hálószobájában kezdődik (őt irányítjuk a játékban a 'Z' / 'X' / 'O' / 'K' / 'SPACE' billentyűkkel, vagy Sinclair, Kempston botkormányokkal), aki kétségbeesve konstatálja, hogy családtagjai eltűntek. Az már csak plusz kellemetlenség, hogy a légtérben mindenféle szellemek kóricálnak, akik hozzáérve fogyasztják a bal felső sarokban látható energiáját is (ENERGY). Mindenekelőtt mágikus erőre kell szert tennünk, ami a repkedő szellemek legyilkolásával lehetséges. Varázserőnket jobb oldalon felül láthatjuk (SPELLS). Vigyázat, néhány nőnemű szellem ellophatja a teljes varázserőt! Ha elegendő varázserőt gyűjtöttünk, kezdődhet a keresés, először is Herman-nal, majd folytatódhat a nagypapán, és így tovább... összesen 4 nehézségi szintet kell teljesítenünk, minden szint egy kiszabadítandó családtagot jelent.
Mint már említettük, a szellemeket a nálunk lévő fegyverrel irthatjuk ki, amivel néhány pontot, de főleg varázserőt nyerhetünk. Egyes szellemeken azonban nem fog a golyó - ezek ellen valamilyen tárgyat kell összeszednünk. A felvehető tárgyakat a szobákban villogva láthatjuk.

A MUNSTERS tehát egy PIYAMARAMA-szerű "felveszem odaviszem"-típusú mászkálós játék - bár távolról sem olyan tökéletes. A grafika jól kidolgozott, zene csak 128-as módban van (ez az eredeti film zenéje is). Talán az Again Again egy kicsit túl nehézre csinálta a játékot - egy idő után unalmas lesz, hogy gyorsan meghalunk benne...

Végtelen energia: POKE 37891,0

Térkép, Térkép