Mutant Monty and the Temple of Doom

1986 - Artic Computing Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Mutant Monty visszatért, ezúttal egy oldalnézetes platform-játékban! Főhősünknek ezúttal a Végzet Templomában kell 12 aranygyűrűt összegyűjtenie. Ha ez sikerül, távoznia kell a kijáraton, amely a start pályán, pontosan mögöttünk van, de csak akkor nyílik ki, ha megvan a 12 gyűrű.
A játék alapötlete tehát finoman szólva is sablonos, akárcsak a megvalósítás: ne érjünk hozzá semmihez ami mozog, se a lila mérgező növényekhez. Ne essünk le túl magasból, a vízszintesen vagy függőlegesen mozgó ellenfeleket pontos időzítéssel és ugorjuk át, vagy rohanjunk át alattuk. Bár a címválasztás nem lehet "véletlen", aki az Indiana Jones film hangulatát keresi a játékban csalódni fog: a grafika inkább a Jet Set Willy-re hasonlít. A grafika egyszerű elemekből épül fel - ettől függetlenül szépnek mondható - , de legalább az ellenfelek mutatnak némi változatosságot. Mindössze csak 16 szobát kell bejárni, de azokat többnyire többször, két okból: Az első, hogy vannak zsákutcák, ahova be kell menni a gyűrűk miatt, de aztán ugyanazon az úton vissza is kell menni, folytatni a kincskeresést. A másik ok, hogy vannak kerülőutak, ahol körbe kell menni és persze a kijárathoz is vissza kell jutni.
A már megszerzett gyűrűk számát a balalsó sarokban látható zöld pénzeszsák mutatja, alul-középen pedig százalékos formában látható, eddigi teljesítményünk (ez nem csak a gyűrűk felvételével, d e bejárt szobák számával is növekszik). Az energiánkat a jobb oldalon látható háromszínű függőleges sáv jelképezi. Ez összesen öt hibázási lehetőségre elegendő.
Mindenképen szimpatikus, hogy bár a játék elég nehéz, némi (inkább sok) gyakorlással és türelemmel elérhető a végcél.

Irányítás:
Billentyűzet: O - balra, P - jobbra, CAPS SHIFT, Z, X, C, V, B, N, M, SPACE - ugrás.
KEMPSTON, SINCLAIR, CURSOR botkormány-illesztő.

Végtelen energia: POKE 33687,182