1987 -

ügyességi

Spectrum (48k)

Enterprise

Az a játék amit a Hewson csinált, rossz már nem lehet... Ezt a szabályt erősíti ez a program is. A Nebulus "alap" programnak számit mind Spectrum-on, mind C-64-en.
A játék a Nebulus bolygón játszódik, aminek teljes felszínét víz borítja. Feladatunk, hogy egy lelkes kisbékával - aki tengeralattjáróval érkezik a tett helyszínére - felmásszunk a világítótornyok tetejére, meghatározott időn belül. Ez persze nem olyan egyszerű, hiszen különböző ellenségek megpróbálnak ebben megakadályozni (lelöknek minket), ráadásul a platók is itt-ott leszakadnak alattunk. Tulajdonképpen egy egyszerű ügyességi játék némi furfanggal fűszerezve: a világítótorony henger-alakú megvalósítása igen jól sikerült. A tornyon rengeteg ajtó is található, amin ha átmegyünk, a torony másik oldalán lyukadunk ki. Billentyűzettről és joystick-al is játszhatunk. A menüben az '1', '2' gombokkal tudjuk kiválasztani a játékosok számát, a '4'-es gombbal a hangokat tudjuk kikapcsolni. A játék a tűz gombbal indítható.
Felfele haladásunkat liftek és lépcsők teszik lehetővé. A képernyőn rendszeres időközönként áthalad pontosan a mi vonalunkban egy repülő "izé" ami szintén lelök, ha elér. Ilyenkor gyorsan le vagy fel kell másznunk előle, vagy jó időzítéssel át kell mennünk egy ajtón a torony túlsó oldalára. Életet csak akkor veszítünk, ha a vízbe esünk, vagy lejár az időnk. Amikor lelök valami, a békánk lába alól kicsúszik a talaj, de ha van alattunk plató ott megállunk a zuhanásban (ellenkező esetben következik a vízbe zuhanás...)
Az ellenfelek egy részét (pl. a pattogó labdákat), illetve az itt-ott utunkat álló (villogó) faldarabokat le is tudjuk lőni, így biztosítva a továbbhaladást. A liftekre állva a le, fel gombokkal tudjuk irányítani a liftet. A tűz+jobbra, balra gombokkal ugrani, a tűz gombbal lőni tudunk. Ha felérünk a torony tetejére, belépve az utolsó ajtón, a megmaradt időnk után bonusz pontot kapunk, majd indulhatunk a következő világítótorony meghódítására.

Cheat: Játék közben tartsuk lenyomva a 'CAPS SHIFT", 'N', 'E', 'B' billentyűket: örökélet. Tartsuk nyomva a 'CAPS SHIFT'-et és egy számbillentyűt, ekkor a megfelelő szintre kerülünk.

Örökélet: POKE 32921,0
Nem fogy az idő: 43650,0