1988 - Gremlin

akció

Forrás:
Spectrum Világ 14. rész

Spectrum (48k)

Enterprise

2499-ben a túlnépesedett földet éhínség fenyegeti, az emberek egymás ellen harcolnak az élelemért. A Föld urai az emberiség történelmének egyik legnagyobb tervét dolgozzák ki: kezdetét veszt egy hatalmas űrállomás építése, amelyen ezer és ezer ember fogja gyors ütemben termelni az élelmet. Az űrállomás neve: NORTHSTAR (Sarkcsillag). A terv a sikeres befejezéshez közeledik. Élénk a forgalom az állomás és a Föld között. Egy napon azonban az egyik szállítmány eltűnik. Az űrállomás nem válaszol a Föld hívására. Nekünk kell elrepülnünk a NORTHSTAR-ra, és ki kell derítenünk, hogy mi történt.
Amikor megérkezünk, azt látjuk, hogy az állomást idegenek foglalták el. Emberi túlélőnek semmi jele: vajon mindannyian meghaltak? A létfenntartó berendezés nem működik, mi is csak azért maradunk életben, mert félig robotok vagyunk. Feladatunk egyértelmű: el kell pusztítani az idegeneket, meg kell találni és üzembe kell helyezni a létfenntartó berendezést.
A játékban folyamatosan látható a pontszám, az oxigénszint és az összegyűjtött fegyverzet. Kezdetben csupán robotkarjainkkal küzdhetünk, menet közben pótolható azonban az oxigén és további öt fegyver vehető fel. Ezek használata nyilvánvaló, csak a bomba igényel külön billentyűt. Egy élet elvesztésekor egy fegyver is elvész, de újra begyűjthető. Összesen 10 szinten kell keresztül küzdenünk magunkat.
A játék irányítható KEMPSTON, CURSOR ill. INTERFACE II. joystick illesztőkkel, valamint billentyűzetről is, ami átdefiniálható. Az eredeti billentyűkiosztás:
K - bal, L - jobb, A - fel, Z - le, SPACE - tűz, S - bomba, Q - vége P - szünet

A játékban több POKE segítségével eredményesebbek lehetünk:
POKE 44433,0 - nincsenek idegenek
POKE 48371,36 - végtelen élet

Térkép