Outrun

1988 - US Gold

autóverseny

Spectrum (128k)

Enterprise

Íme, az egyik legjobb autós program Spectrum-ra! Az Amerikát átszelő őrült (és nem hivatalos) országúti versenyen veszünk részt, barátnőnk társaságában. Célunk a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni a távot. Mivel a verseny nem hivatalos számítsunk rá, hogy kerülgetnünk kell a forgalomban közlekedő többi kocsit.
A menüben beállíthatjuk az irányítást (Billentyűzet, vagy Kempston, Sinclair, Cursor interface), valamint kiválaszthatjuk, milyen forgalomban szeretnénk közlekedni. Több beállítani való nem lévén, kezdjük a játékot!
A verseny szakaszokra van osztva, minden szakaszt meghatározott időn belül kell teljesíteni. Ha ez nem sikerül, kiestünk a versenyből, vége a játéknak, ilyenkor, ha elég magas pontszámot értünk el, feliratkozhatunk a legjobbak közé. Az első pályán széles, hatsávos autópályán haladhatunk, forgalom alig akad, de ne aggódjunk, ez a helyzet hamarosan meg fog változni... Ha elágazáshoz érünk, nem kell sokat gondolkozni, teljesen mindegy merre megyünk. Mint a Spectrum-os autós játékok többségében a sebességváltót most sem bonyolították túl, a szokásos két sebességfokozat között váltogathatunk. Ha nekimegyünk egy autónak, vagy a pálya szélén, vagy a pálya közepén (olyan is lesz!) található terepakadályoknak, kipördülünk, autónk megáll, így jelentős időveszteséget szenvedhetünk. A kijelzők egyértelműek, láthatjuk a hátralévő időnket, az adott részidőnket, a pontszámunkat, alul a sebességünk, és egy digitális fordulatszámláló látható.
A grafikára nem lehet panasz, nagyon jól sikerült, akárcsak a zene. A hangok az erős átlagot képviselik. A játékot bármikor befejezhetjük az 'R' megnyomásával.

Végtelen idő: POKE 40623,0

Zene (MP3)