Power Drift

1989 - Activision

autóverseny

Spectrum (128k)

Enterprise

Bár autós programból számtalan létezik, a Power Drift mégis egyedinek számít, abból a szempontból, hogy a 20-as, 30-as években játszódik (legalábbis a grafikából ítélve. Az eredeti kazettaborítón pedig futurisztikus kocsikat láthatunk...). Egyébként a program rendkívül jó színvonalú, mind a grafikát, mind a zenét tekintve, ráadásul a játszhatósága is kiváló, izgalmas versenyeket vívhatunk az ellenfeleinkkel. Körversenyen veszünk részt, ahol nyolc ellenfél keseríti életünket.
Betöltés után első dolgunk az irányítás kiválasztása: Sinclair, Kempston, Cursor joystick-kal, valamint billentyűzetről is játszhatunk. A következő képernyőn kiválaszthatjuk, melyik versenyző szerepébe kívánjuk magunkat beleélni. A választásnak nincs különösebb jelentősége, bár a programozók még arra is figyeltek, hogy játék közben kinek a feje látszik ki a kocsiból. Ezután kiválaszthatjuk a versenypályát, bár hogy pontosabbak legyünk a nehézségi szintet választjuk ki, (az A pálya a legkönnyebb).
A játék célja, hogy a versenyen legalább harmadikak legyünk, csak így juthatunk tovább a következő pályára. Összesen öt pályán kell bizonyítanunk, mire megkapjuk a győzelemért járó kupát. A képernyőn legfelül láthatjuk, hogy hányadikak vagyunk, a verseny-időt, a körök számát, a sebességünket, az ez alatti sorban a pontszámunkat, helyezésünket (számmal kiírva), és hogy hányadikak vagyunk. A játéktér bal alsó sarkában látható a sebességmérő. Nem lesz a sebességváltással sok problémánk: összesen kétfokozatú.
Játék közben ha nekimegyünk egy ellenfélnek, vagy a pálya szélén egy tereptárgynak kipördülünk, de időveszteséggel folytathatjuk a versenyt. A nehezebb szinteken ha valaki nyerni akar, nem érdemes kicsúsznia, a többi játékos igen jól "nyomja".
A grafika szép és változatos, még emelkedők és felüljárók is vannak a pályán, itt-ott köves szakaszokkal találkozunk. A zene is nagyon feldobja a programot. Az egyik legjobb autóverseny.