1989 - Mastertronic

Akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

Enterprise

A Silkworm egy klasszikus lövöldözős őrület, messziről ordít róla, hogy pénzbedobós játékautomata szolgáltatta az alapötletet. Ennek ellenére figyelemre méltó alkotás, egyrészt azért, mert a grafika, és a hangok egész jók, másrészt - és ez a program legfőbb erénye - egyszerre ketten is lehet játszani. A shoot'em up játékok receptje érvényesül itt is: mindenre tüzelni kell, ami a képernyőn van (és nem a háttér). Egy helikopter, és egy terepjáró egymást támogatva haladnak előre, az ellenség nagyszámú seregén utat törve. Természetesen a minden szint végén le kell küzdenünk, valamilyen fő gonoszt, ami általában betölti a fél képernyőt, és lő össze-vissza, mint atom.
A helikopter előre és lefele tud tüzelni, míg a terepjárón csak egy fegyver van, amit a tűz+fel / le billentyűkombinációval tudunk mozgatni. Terepjárónk a 'fel' gombbal ugratni is tud, amivel átugorhatjuk a földön lévő ellenségeket (már amelyiket lehet...). A megsemmisített földi egységek roncsait nem kell átugratni, csak amit nem tudtunk kilőni. Ha terepjáróval játszunk figyelni kell az aknákra amit csak a helikopter tud(na) kilőni, ezeket át kell ugratnunk. Ha egyedül játszunk, javasolt a helikoptert irányítani, azzal sokkal könnyebb játszani, de ha lehetőségünk van, próbáljuk ki a két emberes játékot! (Már csak azért is, mert úgy sokkal könnyebb dolgunk van.)
A lelőtt ellenfél - ha úgy tartja kedve (nagyritkán) - maga után hagy egy lassan felfele szálló "izét", amit felvéve megsemmisül a képernyőn lévő összes ellenfél, a fő ellenségeket leszámítva. Időnként kapunk tűzerőt növelő extrát is, de ennek hatása csak addig marad meg, amíg elvész egy életünk.
"Sajnos" a másik játékost nem lehet lelőni... Hű, pedig az milyen jó volna!

Örökélet: POKE 38052,182