Street Fighter

1988 - Go!

verekedős

Spectrum (48k)

Enterprise

Az utcai harcolás nemzetközi státuszt szerzett. Szerte a világon jelöltek sorakoznak fel, hogy egymással megküzdve eldöntsék, ki a legjobb. A küzdelem a világ 5 különböző országában (Japán, USA, Anglia, Kína, Thaiföld) zajlik, az országon szimbolizáló háttér előtt. Országonként két kihívóval kell megküzdenünk. Az utcai harcban nincsenek szabályok, ezért minden ellenfelünk más-más harcmodort alkalmaz, nehéz őket kiismerni. A sérülések a küzdő fél energiáját fogyasztják, veszít az, akinek ez elfogy. A küzdelem időre zajlik, ha vége a meccsnek, megmaradt időnk, és energiánk függvényében jutalompontot kapunk. Ha egyik félnek sem sikerül kiütni ellenfelét, az idő lejártakor az veszít, akinek kevesebb energiája van. Minden kihívónkat kétszer kell legyőznünk, hogy továbbjussunk a versenyben. Ha ellenfelünknek sikerül kétszer legyőznie, mi vesztünk. Három vereség után kiesünk a további küzdelemből.
Ha egy országban sikeresen befejezzük a küzdelmeket, egy jutalom-játékot kapunk, ahol lemérhetjük az erőnket. Egy téglarakást kell puszta kézzel széttörnünk. Felül, egy, energiánkat jelző sáv a max. és a min. pontok között villog. A tűzgomb megnyomásával lehetőleg akkor kell megállítanunk a sávot, amikor a maximum közelében áll.

Irányítás:

fel - felugrás   tűz + le - ütés legugolva
le - legugolás   tűz + jobbra - rúgás mellkasra
jobbra - mozgás jobbra   tűz + balra - rúgás mellkasra fordulásból
balra - mozgás balra   le, tűz + balra - legugolva lábsöprés fordulásból
fel & jobbra - ugrás előre   le, tűz + jobbra - legugolva lábsöprés
fel & balra - ugrás hátra      

A fenti irányítás akkor érvényes, ha főhősünk jobbra néz. Ha megfordulunk, értelemszerűen megfordulnak az irányok is. Ha átugrunk az ellenfelünk felett (vagy ő teszi meg ezt velünk) automatikusan felé fordulunk! A mellkasra rúgásokat felugorva is meg tudjuk csinálni, ha elég fürge ujjaink vannak!
A győzelem egyébként nem túl nehéz, legugolva kell lábsöprést és öklözést alkalmazni, ezzel nem nagyon tudnak mit kezdeni az ellenfeleink.

A játékot egy-vagy két játékos játszhatja. Két játékos módban a két főhős (RYU és KEN) küzdelmével kezdődik a verseny, de csak a győztes jut tovább (azaz csak az első fordulóban játszhat mindkét játékos.)
A játékot KEMPSTON, vagy SINCLAIR botkormányokkal irányíthatjuk 2 játékos módot csak Sinclair Interface-t használva érdemes választanunk, ellenkező esetben a 2. játékosnak a számbillentyűkkel kell irányítani a játékost.

Cheat:
A főmenüben nyomjuk le a G', 'O' billentyűket egyszerre. Ezután játék közben a 'Z' billentyűvel magunkat, a 'V' billentyűvel ellenfelünket üthetjük ki.