Takeout Freakout

2017 - Stephen Nichol

Ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Különösebb újításoktól mentes, átlagos, de jól játszható Manic Miner-klón. Egy gyorsétterem raktárában "elszabadultak" a dolgok a mutáns hamburgerek támadásának folyományaként. Az éjszakai műszak áll rendelkezésünkre, hogy rendet rakjunk a raktár termeiben. A játék legnagyobb előnye, hogy nem túl nehéz, így már rövid gyakorlás után is sikerélményt ad a játékosoknak. A szobák a szokásos elemekből épülnek fel: a kék platók rövid időn belül szétmállnak alattunk, a fehér tüskékbe és a világoskék karókba nem szabad beleugorni, rálépni. A futószalagokon csak ugrálva tudunk hátrálni. Újdonság a fehér, felkiáltójeles plató, mely megadott időnként eltűnik, majd újra megjelenik. Néhány pályán egy fehér kulcs is található, ez nem a piros kijáratot, hanem a fehér ajtókat nyitja ki, melyek mögött további megszerzendő tárgyak rejlenek. Ha felvesszük az összes F betűvel jelzett kék és piros-zöld foltos kockát, megnyílik a kijárat (villogni kezd). Főhősünk nem bírja a magasból való leesést, de ha a kijárat a padlón van, abba bármilyen magasról beleugorhatunk.
A feladatot megadott időn belül kell teljesíteni, de ezzel nem lesz gond, bőségesen elegendő az idő. Sajnos, ha mind a 20 pályát teljesítjük, a játéknak nincs vége, újra az első pálya következik.

Irányítás:
A játéknak két változata van: az első az O (balra), P (jobbra), Q (ugrás) billentyűkkel, a második SINCLAIR botkormány-illesztővel irányítható.