Tapeworm

1986 - Your Computer

ügyességi

Spectrum (48k)

1986 februárjában jelent meg a Your Computer magazinban begépelhető formában a Tapeworm. Akik elszánták magát a két oldalas, szinte teljes egészében hexadecimális listából álló program begépelésére, egy ötletes, jól megírt kígyós játékkal lehettek gazdagabbak (ha begépelés közben nem gépeltek el semmit...).
A játék célja a piros, ehető dolgok felfalása. Kígyónk, ahogy eszik, egyre hosszabb lesz, viszont nem ütközhet sem saját farkába, sem a zöld gombákba, sem a játékteret övező falnak. És ami egyedi a játékban: extra nehezítés a játéktéren "őrjáratozó" pók, akit szintén el kell kerülnünk! Ha felfaljuk az adott pályához előírt ételmennyiséget (az első szinten 5 darab, minden további szinten eggyel több, mint az előzőn), a képernyő tetején, középen egy átjáró nyílik mely a következő szintre vezet.

Irányítás:
A menüben választhatunk KEMPSTON vagy INTERFACE II botkormány-illesztőt, vagy koptathatjuk a billentyűfóliát a Q, Z, O, P billentyűk alatt.
A SPACE megnyomásával megszakíthatjuk az aktuális játékot, a CAPS SHIFT megnyomásával szüneteltethetjük a játékot, a SYMBOL SHIFT megnyomásával ki- / bekapcsolhatjuk a hangokat.

Praktikus könnyítés, ha ártalmatlanítjuk a pókot: POKE 60079,24