Thingy and the Doodahs

1986 - Americana Software Ltd.

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

Segítsünk Thingynek, aki egy nap véletlenül eltörte kedvenc Spectrum számítógépét! Mivel szülei mosolya nem lenne túl őszinte, ha megtudnák, hogy rommá törte a drágán megvett számítógépet, elhatározta, hogy inkább vesz egy újat. Szerencsére a helyi számítástechnikai boltban éppen akciós a Spectrum: mindössze 60 Fontba kerül! Jelenleg azonban egyetlen Penny zsebpénzünk sincs, így azt még össze kell gyűjtenünk. Mielőtt tehát a számítástechnika boltba megyünk, össze kell gyűjtenünk 60 egyfontos érmét. Ehhez persze be kell járnunk az alig 200 képernyőből álló pályát, ahol összesen 64 egyfontos érme hever szerteszét, de ebből elég összegyűjteni 60 fontot.
A kaland a szobánkból indul, a képernyő jobb felső sarokában (a kék mezőben) a helyszín neve látható, ahol éppen járunk. Alatta a zöld mezőben (MONEY) pénzünk, a LIVES életeink számát mutatja. A 10 élet csak elsőnek tűnik soknak, de a mozgó ellenfelekkel érintkezve hamar elfogyhat, főleg, hogy van olyan ellenfél, aki célirányosan kerget minket. A 60 Font birtokában el kell jutnunk a boltba, amely a térkép bal felső sarkában van. Ide belépve - ha elegendő pénzünk van - megtörténik a vásárlás, ezt a világoskék mezőben megjelenő YES üzenet nyugtázza. Ezután haza kell jutnunk, a szobánkba belépve a gép gratulál nekünk. Pontszámot nem számol a program, viszont a piros mezőben folyamatosan értékeli a gép az eddigi teljesítményünket (NO COMMENT!, POOR, AVERAGE, QUITE GOOD, GOOD, VERY GOOD, SUPREME).
Bár a grafika nem túl "extra" elég változatos. Viszont nagy mértékben szépítjük a tényeket, ha azt mondjuk, hogy a hangok infernálisak. Szerencsére kikapcsolható...

Irányítás:
Billentyűzet (Q, A, O, P),
KEMPSTON, CURSOR, INTERFACE II. botkormányillesztő.
X - játék szüneteltetése, C - játék folytatása,
CAPS SHIFT - hang ki, Z - hang be.

Örökélet: POKE 63387,50

Térkép