The Treasure of Lumos

2017 - Jaime Grilo

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

Manic Miner rajongóknak okozhat kellemes perceket Jaime Grilo egyszerű, de szórakoztató játéka. Feladatunk, hogy Lumos elátkozott templomában megszerezzük az ott fellelhető kincseket. Az "átok" alatt fehér szörnyeket, kísérteteket, lehulló karókat egyéb izgő-mozgó dolgokat, piros-sárga villogó lángcsóvákat kell érteni, melyekkel kerülendő a találkozás. A kincseket pedig különböző formájú, villogó tárgyak képében lelhetjük fel (ezek közül egy jutalom életet is ad). Küldetésünk csak akkor sikeres, ha a fellelhető 40 kincsből legalább 35-öt megszerzünk.
A templomban eltévedni bizonyosan nem fogunk: a játékmenet teljesen lineáris. Összesen 16 képernyő van a programban, ebből az első a bejárat, itt semmilyen veszedelem nincs. Megemlítendő még, hogy főhősünk a kék vízbe beleeshet, de a villogó kék víz már ártalmas az egészségére! A sárga le-fel mozgó platók viszont nem ártalmasak, ezek liftként funkcionálnak, akárcsak a sárga ventilátor, amire ráállva felemel minket. A sárga létrákon értelemszerűen le-fel mászhatunk.
Kalandunk akkor ér véget, ha a kijáraton távozva elérjük a terepjáró autónkat. A templomban visszafelé is tudunk haladni, ami akkor lehet hasznos, ha esetleg nincs meg az elegendő számú kincs. (A játékképernyő alatt, életeink száma mellett folyamatosan látható, eddig hány kincset szereztünk meg.) A játék egyébként nem nehéz, némi gyakorlás után 10 perc teljesíthető.

Irányítás:
Billentyűzet: Q - fel, A - le, I - balra, O - jobbra, SPACE - ugrás.

Térkép