Turbo Driver

1983 - Boss Software

ügyességi

Spectrum (16k)

1983-as "autóverseny" program, melynek legnagyobb pozitívuma, hogy 16K-s gépeken is működik. A játéknak elég érdekes menete van: 5 versenyző áll a rajthoz, mi a piros autót irányítjuk. A rajtnál versenytársaink rögtön el is húznak, így a futam két részből áll.
Először utol kell érni a többi autót, miközben kerülgetjük a pályán véletlenszerűen elhelyezett terepakadályokat. Üzemanyagunk - sebességünktől függetlenül - folyamatosan fogy, sőt, ha nekimegyünk egy akadálynak, vagy a pálya szélének, hangjelzés kíséretében a program levon az üzemanyagunkból! Kanyar nincs a pályán, csak a kerülgetésre kell figyelni. Üzemanyagunkat a program a bal alsó sarokban jelzi (FUEL), jobb oldalon alul az eddig megtett versenytávot méri a program (DISTANCE - sárga mező). A zöld mezőben az eddigi leghosszabb megtett távot jelzi a program. Minél gyorsabban haladunk, annál hamarabb érjük utol ellenfeleinket (kb. 3000-3200 méter után)
A második részben a többi kocsi között haladunk a cél felé, itt már nem kell akadályokat kerülgetni. A versenytáv 5120 méter, ekkor kell a képernyő legtetején lennünk, hogy megnyerjük a versenyt. Ebben a részben csak akkor fogy az üzemanyag, ha egy másik autóval ütközünk, vagy a pálya szélére sodródunk. A nehézséget az adja, hogy a többi versenyző eszeveszett módon cikázik a pályán. Ha elfogy az üzemanyagunk, kiesünk a versenyből!
Célbaérés után egy eredményjelző grafikont láthatunk melyen a győztes autó egy karakterrel feljebb lép, jelezvén a világbajnokság állását. Célunk, hogy minél több futamot megnyerjünk, és megnyerjük a világbajnokságot is.

Irányítás: 9 - balra, 0 - jobbra.

Végtelen üzemanyag: POKE 27091,0