Twinz!

1991 - Sinclair User

memória játék

Spectrum (128k)

Klasszikus memóriajáték, látványos, szórakoztató tálalásban. Feladatunk, a kártyalapok párjainak megtalálása a hagyományos játékmenetben - hasonlóan a Master Brain-hoz. Bár ez a változat nem rendelkezik annyi beállítási lehetőséggel, ezzel is élvezet játszani. A program 10 nehézségi szintet tartalmaz (minden szint két feladványból áll, véletlenszerű leosztásban).
A lapok száma állandó (20 db, vagyis 10 pár), de minden nehézségi szinten egyre kevesebb idő áll rendelkezésünkre, és mások a kártyalapok jelei: közlekedési táblák, űrhajózás, autóemblémák, országzászlók, emberarcok, gyümölcsök / zöldségek, elektronikai alkatrészek, sakkfigurák, görög betűk, légitársaságok logói.
A játékot vérpezsdítő 128K-s zene dobja fel (már csak azért érdemes betölteni a programot, hogy meghallgassuk)!

Betöltés után először az irányítás módját kell kiválasztani. Az ikonok jelentése balról-jobbra: KEMPSTON, billentyűzet (O, P, Q, A, M), SINCLAIR INTERFACE II (port 2), SINCLAIR INTERFACE II (port 1), CURSOR illesztő. Ezután a menüben csak azt kell eldöntenünk, hogy "éles játékot" kezdünk (PLAY GAME), vagy egy kiválasztott nehézségi szinten időlimit nélkül gyakorlunk (PRACTISE).