1988 - Imagine

autóverseny

Spectrum (128k)

Enterprise

Bizonyára sokan ismerik a híres francia autóversenyt. Nos a programnak nem sok köze van az igazi versenyhez, leginkább csak az, hogy ez a címe, és az autók hasonlítanak az ott induló autókhoz. Mindettől függetlenül a Wec Le Mans egy színvonalas autóverseny. A grafika és a zene megfelel az elvárásoknak, sőt a hangok átlagon felüliek!

A menüben billentyűzet mellett választhatunk Sinclair, Kempston, vagy Cursor joystick-ot. Ezt követően indulhat a játék. Az igazi versenyhez hasonlóan körpályán versenyzünk, ami három szakaszra van osztva. Az egyes szakaszokat megadott időn belül kell teljesítenünk. A pályán természetesen ellenfelek is vannak, akik inkább számítanak útakadálynak mintsem ellenfélnek, olyan lassúak. A legtöbb gondot, a csoportokban közlekedő ellenfeleink kerülgetése lesz. A versenytáv 4 kör. Érdekes módon a pályán a verseny végéhez közelítve egyre nagyobb a forgalom a pályán... Ha egy ellenfélnek ütközünk, kocsink kipördül, a verseny álló helyzetből folytathatjuk (közben jó sokan megelőznek). Ugyanez történik, ha a pálya menti tárgyaknak ütközünk. Ha kicsúszunk, de nem ütközünk semminek, csak lelassulunk. Az idő rendkívül szoros! Nem engedhetünk meg magunknak sok kicsúszást!
A képernyő tetején láthatjuk a pontrekordot, a pontszámunkat, középen a hátralévő időnket, jobb oldalon köridőnket, és a sebességünket. Bal oldalon alul a sebességváltónk állapotát láthatjuk. A két fokozatú váltó használata valószínűleg nem fog senkinek gondot okozni. Újdonság a képernyő jobbalsó sarkában lévő kijelző, amin lemérhetjük mennyire tekertük ki a középső állásból a kormányt. A kormányerőt, tudniillik fokozatosan adagoljuk, így a program nagyon jól irányítható!
Ha lejár az időnk, egy grafikonon megtekinthetjük az általunk megtett útvonalat, majd, ha elég ügyesek voltunk, feliratkozhatunk a legjobbak közé. Ha fantasztikusan ügyesek voltunk (vagy beírtuk az alul látható örökidő POKE-ot), a célba beérkezve autónkat lelkes tömeg veszi körül, és élvezhetjük az ünneplését...

Nem fogy az időnk: POKE 26110,34