Kenguru
(Crazy Kangaroo)

1986 - Videoton

ügyességi

Enterprise

Videoton TVC

Egyszerű, ám annál aranyosabb játékot készített "valaki", aki (akik) ugyan nem verték nagydobra nevüket, de utólag kiderült: Geretovszky Zsolt, Boros Péter, Galbács Péter és Galbács Gábor akkor éppen végzős középiskolások készítették a programot, a Videoton szegedi részlegének "megrendelésére". A játék Crazy Kangaroo címmel jelent meg Videoton TVC-re, később Attus írta át Ep-re. A játék egy régebbi Spectrum játék: a Crazy Pinguin alapján készült. Célunk, kenguru barátunkkal elkergetni a vadászokat. Lévén a kenguruk nem túl sűrűn rohangásznak puskával a kezükben, más alternatív megoldásokat kell keresnünk. Aki keres az talál, jelen esetben zöld ládákat. Ezek a ládák igen furcsán viselkednek, ha nekimegyünk két dolog történhet:

  • Ha az ellenkező oldalon van egy másik láda, akkor egyszerűen eltűnik.
  • Ha az ellenkező oldalon nincs láda, ellökjük az adott irányba, ilyenkor addig csúszik, amíg egy másik ládába vagy a pálya szélébe ütközik. Ha az útjába egy vadász kerül, az nem fog több gondot okozni nekünk, jobb belátásra tér és eltűnik. Ugyanez történik, ha egy gyümölcsnek toljuk neki!
A feladat tehát kézenfekvő: neki kell tolnunk a vadászoknak egy ládát! Ez viszont nem lesz könnyű, mivel a vadászok véletlenszerűen rohangálnak össze-vissza, ráadásul az útjukba kerülő ládákat eltűntetik! Elvész egy életünk, ha elfog egy vadász, vagy a pályán elfogy az összes láda. Vigyázzunk tehát a ládákat (legalább mi ne pusztítsuk), és lehetőleg kerüljük el, hogy a ládákat a pálya szélére toljuk, mivel így nem tudjuk felhasználni őket (csak tolni tudjuk a ládákat)! A pályán található gyümölcsöket pontszámunk gyarapítása érdekében javasolt elfogyasztani...
Ha sikerült teljesíteni az első szintet, örömmel konstatálhatjuk, hogy a második szinten már két vadász kerget! Ne keseredjünk lesz ez még rosszabb is: a negyedik szinten - értelemszerűen - már négy vadász lesz a nyomunkban! Négy vadász a maximum, de öt életünk így se fog sokáig tartani. Ha magas pontszámot érünk el, feliratkozhatunk a "Slágerlistára", ahol a legjobbak szerepelnek.
A játék grafikája bár funkcionális, nagyon aranyos. Talán kicsit túl nehézre sikerült a játék.