1990 - Mastertronic

akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

Az F-16 Fighting Falcon (sem) szimulátor, bár a neve alapján annak is gondolhatnánk. A játék az Afterburner, MIG Busters vonalba tartozik. A különbség csak annyi hogy még "egyszerűbb" mint az elődei.
A programnak van egy érdekes és elég megdöbbentő jellemzője! Bár F-16 Fighting Falcon a címe, a betöltő képernyőn egy F-1 Tornado-t láthatunk (az viszont elég igényesen van megrajzolva), a menüben látható képen egy MIG-29 látható, játék közben pedig egy kéthajtóműves repülőt irányíthatunk (ami leginkább egy MIG-29-re hasonlít!!!), pedig köztudott, hogy az F-16 egy hajtóművel rendelkezik!!! Hogy hol itt az F-16 nem tudom, de még az ellenfeleink sem lehetnek (kinézet alapján azok...)
Betöltés után egyetlen dolgunk, hogy a tűz gomb megnyomásával indítsuk a játékot (a csatlakoztatott interface-t a program felismeri. Itt a program újabb érdekes tulajdonságára kell felhívnom a figyelmet, nevezetesem, hogy ha Kempston interface-t használunk, az irányítás időnként "elhal". Javasolt tehát a Sinclair Interface használata!
A játék célja a "szokásos": végigrepülni a szinteken, miközben a lehető legtöbb ellenfél lelövésével gyűjteni a pontokat. Lőszerkészletünk korlátozott, így érdemes spórolni a lőszerrel, célszerűbb az ellenfelek, és a lövedékek kerülgetésére összpontosítani. Minden szinten "be fog köszönni" egy nagyobbacska ellenfél, amit csak több lövéssel lehet (lehetne megsemmisíteni, ha még lenne lőszerünk). Ha nincs lőszerünk, marad a kerülgetés... Gépünk nem túl strapabíró, ha találatot kapunk, látványos körülmények között lezuhanunk. A játékképernyő alatt látható kijelzőkre -úgy érzem- nem kell szót fecsérelni.
Túlzott változatosságot ne várjunk a programtól, aki ennek ellenére a szabadidő kultúrált eltöltésére-e programot kívánja választani, az alábbi POKE-ok használatával növelheti sikerélményét...

Örökélet: POKE 31564,0
Végtelen lőszer: POKE 44329,0