Human Killing Machine

1988 - US Gold ltd.

verekedős

Spectrum (48k)

1988 a verekedős játékok nagy éve volt. A RENEGADE éppen csak leszorult a toplisták éléről, máris átadta a helyét a folytatásnak (TARGET RENEGADE), a szabályok nélküli bunyó másik éllovasa a STREET FIGHTER. (A nagy sikerek mellett megemlíthetjük még a SHANGHAI KARATE-t). A HUMAN KILLING MACHINE a STREET FIGHTER sikerét meglovagolva szintén az utcai harc világába visz el minket. A két program egyébként kísértetiesen hasonlít egymásra, a játékot gondolhatnánk akár a következő 5 szintnek. Az egyes szinteken a világ egy-egy pontjába utazva küzdhetünk a helyi "nagyágyúk ellen". Minden országban két ellenfelet kell legyőznünk:

  • Moszkva: Igor, Shepski (farkas),
  • Amsterdam: Maria, Helga,
  • Barcelona: Miguel, Brutus (egy bika!),
  • Németország: Hans, Franz (egy pincér, aki tányérokkal dobálódzik...),
  • Bejrút: Sagan, Merkeva (ő akár Frankenstein torzszüleménye is lehetne...).

Elsőbbségünket csak úgy bizonyíthatjuk, ha az ellenfeleinket 3-szor legyőzzük. Ez egyébként nem lesz könnyű, mert a küzdelem nem igazán fair! A legtöbb ellenfelünk nem a mi súlycsoportunkból való, két-háromszor meglegyintenek, már ki is fekszünk. Lényegesen nehezíti a dolgunkat, hogy ha mi, vagy az ellenségünk egyhelyben állva egy kicsit megpihen, töltődik az energiánk. A mi energiánk azonban valahogy csak nem akar olyan gyorsan töltődni, mint az ellenfelünké... Időlimit nincs, a küzdelem mindenképpen addig folytatódik, amíg valakinek el nem fogy az energiája. Győzelmünk után megmaradt energiánk függvényében jutalompontokat kapunk. Irányítás:

fel - felugrás   tűz + fel - rúgás fejre, felugorva
le - legugolás   tűz + le - ütés legugolva
jobbra - mozgás jobbra   tűz + jobbra - rúgás mellkasra
balra - mozgás balra   tűz + balra - rúgás mellkasra
le & jobbra - legugolás, előre hajolás   tűz + le & jobbra - legugolva rúgás lábra
le & balra - legugolás, hátra hajolás   tűz + le & balra - legugolva rúgás lábra
fel & jobbra - ugrás előre   tűz + fel & jobbra - rúgás fejre, felugorva
fel & balra - ugrás hátra   tűz + fel & balra - rúgás fejre, felugorva

Az irányítást egy kicsit szokni kell, mert a tűz billentyűkkel végrehajtható akciók esetében a tűz gombot egy kicsit később kell lenyomni, mint az iránybillentyűket! Ha az ellenfél háta mögé kerülünk (egy ugrással), automatikusan megfordulunk.
A játékot Sinclair vagy KEMPSTON botkormány-illesztővel irányíthatjuk, vagy billentyűzettel:
1 - balra, 2 - jobbra, 3 - le, 4 - fel, 5 - tűz. A 'C' megnyomásával tinta színét állíthatjuk.

CHEAT:
A főmenüben nyomjuk le a 'GO' billentyűket. Ha ezután elindítjuk a játékot, az 'X' billentyűvel lehet a következő szintre lépni.

Örökélet: POKE 40519,0