Mad Mix 2

1990 - Soft

ügyességi

Spectrum (128k)

Enterprise

A Mad Mix második részében több lényeges változást tapasztalhatunk. Talán az egyik legszínvonalasabb Pac Man játékhoz van szerencsénk! (Aminek azonban sok köze nincs a Pac Man-hoz...) A dicséret nem vonatkozik a betöltőképernyőre, mely a legrondábbak közül való a Spectrum "történelmében". Feladatunk persze most is a megehető tárgyak összegyűjtése, de a grafika 3 dimenzióssá változott, és 128K-s dallamokat hallgathatunk játék közben. A programozók talán egy kicsit túlzásba estek a pálya méretével, hatalmas területeket kell bejárnunk, így nem csoda, ha az egyes pályákat külön tölti be a gép! A pályák talán túl nagyok is lettek, hosszú perceket kell bolyonganunk, ami nem túl izgalmas. (Hogy egy Pac Man rajongónak mi az izgalmas az persze relatív...)
Több -talán meglepő- újítással is találkozhatunk játék közben: Talán a legfontosabb (és legmeglepőbb), hogy a tűz megnyomásával tudunk ugrani! Így ellenfeleinket nemcsak kikerülni, de át is tudjuk ugrani! Fontos tudni, hogy a levegőben is tudjuk irányítani magunkat! Persze a szokásos "étvágygerjesztő" tablettákkal is találkozhatunk (kicsi gömb alakú tárgyak). Találhatunk más segítő-ártó tárgyakat is: mindenképpen örvendetes, ha jutalom életet kapunk, azonban az már kevésbé, ha irányíthatatlanul felgyorsulunk. A pályákon csapdák lettek elhelyezve! Figyelnünk kell, ezeket vagy ki kell kerülnünk, vagy át kell ugornunk. Ha egy csapdára lépünk elvész egy életünk!
A játékot mindenképpen érdemes megnézni! Ötletes, humoros grafikai megoldások színesítik a játékot (pl. nézzük meg, ugrásnál mi történik a szemünkkel!), azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek tartós szórakozást jelentene a hossza bolyongás.

A menüben az '1' megnyomásával tudjuk kiválasztani az irányítást (billentyűzet, Sinclair, Kempston, Cursor botkormány), a '2' megnyomásával a billentyűzetet definiálhatjuk, a '0' megnyomásával indíthatjuk a játékot. A 'H' megnyomásával szüneteltethetjük a játékot (folytatás: S).