Moon Buggy

1983 - Visions Software Factory

ügyességi

Spectrum (48k)

Bár a képre nézve először a Moon Alert-hez hasonló játéknak gondolnánk, a Moon Buggy egy érdekesre sikerült Space Invaders klón. A Hold felszínén járművünkre támadó idegeneket kell megsemmisítenünk. Feladatunkat nemcsak az idegenek harcias kedve nehezíti, hanem a Hold terepadottságai is. Holdjárónk előre és felfelé irányzott fegyverrel van ellátva, tehát a tűz megnyomásával nemcsak felfelé, hanem előre is lövünk. Erre szükségünk is lesz, hiszen két oldalról folyamatosan érkeznek a ránk kilőtt rakéták. A Holdfelszínen (véletlenszerűen megrajzolt) gödrök akadályozzák mozgásunkat, melyekbe nem szabad belehajtanunk, ellenkező esetben járművünk sajnos összetörik. A Hold alacsony gravitációjának köszönhetően járművünkkel ugrani is tudunk, így leküzdhetjük az utunkat álló gödröket. Elmenekülni nem tudunk: ha a képernyőt elhagyjuk, az ellenkező oldalon jelenünk meg.
Az irányítás Kempston botkormányról, vagy billentyűzetről történhet. Billentyűzetet választva az alábbi kiosztással játszhatunk:

A-L - tűz,
Q-P - ugrás,
X, V, N - balra,
Z, C, B, M - jobbra.

Ha magas pontszámot értünk el, nevünket beírhatjuk a pontszám-táblára, itt a SYMBOL SHIFT-el tudunk lépkedni a betűk között, a SPACE megnyomásával választhatjuk ki a kívánt betűt.