Ninja Spirit

1990 - Activision

Akció

Spectrum (128k)

Jól kivitelezett akciójáték, amely leginkább a Rastan, Dragon Ninja játékokhoz hasonlít. Feladatunk egy ninjával folyamatosan jobbra haladni az ellenfeleink lemészárolt tetemein keresztül... Fegyverarzenálunk négyféle fegyverből áll:

Kard - közelharcban használatos.
Dobócsillag - Végtelen számú dobócsillaggal rendelkezünk, így szórjuk nyugodtan. Talán ez a "legpraktikusabb" fegyverünk.
Dobókés - a dobócsillaghoz hasonló előnyökkel bír.
Az utolsó fegyver egy kötélre fűzött balta, amelyet ha elhajítunk, visszajön hozzánk, de közben letarolja a fél képernyőt.

Fegyvereinket az ellenfelek által elejtett gömbök segítségével fejleszteni is lehet, így akár az R-Type-ban megismert tűzerőre is szert tehetünk:

Ellenfeleink a képernyő két széléről rohannak ránk, de a legtöbb gondot a fák koronájából előbújó ellenfeleink fogják okozni. Őket csak felugorva tudjuk ártalmatlanná tenni (A levegőben is tudjuk használni a fegyvereket, sőt, meg is tudunk fordulni, így akár egy felugrással két irányba is tudunk "lőni".)
A játékképernyő alatt életeink számát, és fegyvereinket láthatjuk. (A kiválasztott fegyver elszíneződik.) Az irányítás történhet Kempston, Sinclair botkormánnyal, vagy billentyűzettel. A billentyűzet kiosztása: Q, A, O, P, SPACE. Betöltés után a tűz megnyomásával indíthatjuk a játékot, az irányítást nem kell külön beállítani. Játék közben az ENTER billentyűvel tudunk a fegyverek között válogatni. A 'H' megnyomásával szüneteltethetjük a játékot (folytatás: tetszőleges billentyű).
Fegyvert használni a tűz + iránybillentyű megnyomásával tudunk (senki ne lyukassza ki a SPACE alatt a tasztatúrát...)! Legugolni a 'le' iránnyal tudunk, de ennek ebben a játékban nincs sok értelme. A fel, jobbra-fel, balra-fel megnyomásával pedig ugrunk egy szép nagyot a kívánt irányba. (Ellenfeleinket akár át is ugorhatjuk.)
A játék sajnos nagyon nehéz. Az ellenfeleink rengetegen vannak, és sosem fogynak el... Egy idő után unalmas lesz, hogy állandóan meghalunk.