Toofy's Winter Nuts

2013 - Paul Jenkinson

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

Toofy, miután megelégelte, hogy Ventilátor Világban azt sem tudja, mi van a lába alatt, a mi világunkba költözött. Persze gond itt is van: nevezetesen a tél. Mivel Toofy kedvenc csemegéje, a mogyoró, télen nem beszerezhető az erdőben, össze kell gyűjtenie a tél átvészelésére elegendő mennységet. Ez számszerint 44 darab mogyorót jelent, amiért át kell fésülnünk az erdőt, és a föld alatti zugokat, majd elfoglalhatjuk téli szálláshelyünket.
Az első rész után Toofy kalandjai egy hagyományosabb gyűjtögetős platformjátékban folytatódik, ahol platformról-platformra ugrálva kell becserkésznünk a mogyorókat. Eközben mókusokat kell kerülgetni, akik szinté szeretik a mogyorót, és eszük ágában sincs megosztozni velünk. A mókusokat egy jól időzített ugrással átugorhatjuk. Főhősünk most is bármilyen magasról leeshet.
Az erdő, és a föld alatti járatok egymás alatt elhelyezkedő szinteken terülnek el. A szintek közötti lejárat egy piros ajtóval zárva van, amit csak akkor tudunk kinyitni, ha a szinten lévő összes mogyorót megszereztük (a lejáratokon már nem tudunk visszajutni a felsőbb szintre). Ugyanilyen ajtó zárja a téli szálláshelyünk ajtaját, újdonság ugyanis, hogy a játékot csak akkor fejezhetjük be, ha az összes mogyorót megszereztük. Fontos tudni, hogy főhősünk úszni is tud, azonban a barlangi tavakban veszélyes halak úszkálnak!

Irányítás:
A menüben választhatunk Kempston botkormány-illesztőt, vagy billentyűzet (O, P, Q, A).

Térkép